fbpx

Månedens mann: Mehtab Afsar

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge er en tydelig bærer av Rød Knapp - symbolet for Stopp vold mot kvinner.

Generalsekretæren i Islamsk Råd Norge er en tydelig bærer av Rød Knapp – symbolet for Stopp vold mot kvinner.

I august har generalsekretær Mehtab Afsar imponert oss aller mest. Han tildeles tittelen Månedens mann for sitt klare engasjement mot vold og ekstremisme.

Mehtab Afsar er Islamsk Råd Norges representant i alliansen Stopp vold mot kvinner, der Reform også deltar. Engasjementet viser han utad. Afsar opptrer stadig i mediene med aksjonens tydelige symbol, Rød knapp på sitt jakkeslag. Vi er overbevist om at menn som så klart tar avstand fra vold sender et viktig signal både til andre menn, til innvandrermiljøene og til samfunnet som helhet.

Mehtab Afsar har også profilert seg som en tydelig kritiker av ekstrem islamisme og terrorisme. 25. august frontet han den store, tverrpolitiske og tverreligiøse demonstrasjonen mot disse kreftene i Oslo.

Vi har ikke minst lagt merke til at Oslo-politiet har gitt Afsar stor anerkjennelse for hans brobyggerarbeid for å forhindre at unge muslimske gutter utvikler seg i ekstrem retning. Det skal stort mot og klokskap til å håndtere dialog og tydelighet i slike sammenhenger. Mehtab Afsar er en av de få som er i stand til dette, og som oppnår konkrete resultater av sitt antivoldsarbeid.

For alt dette mottar han vår jurys uforbeholdne hyllest. I august går derfor utmerkelsen Månedens Mann til Mehtab Afsar!

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire! Månedens mann er én som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge. 

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon