fbpx

Månedens mann: Kristoffer Sørensen

Kristoffer Sørensen, russepresident ved Bergaland videregående og Pr-ansvarlig i Stavanger hovedstyre. Foto: Susann Marthinsen

Kristoffer Sørensen, russepresident ved Bergeland videregående og PR-ansvarlig i Stavanger hovedstyre. Foto: Susann Marthinsen, Rogalands Avis

Russen har pådratt seg rykte om et kvinnesyn som jevnt over står til stryk. Russepresidenten ved Bergeland tar et oppgjør med dette, og oppfordrer russen til ikke å bruke artister som Tix and The Pøssy Project. – Det er en hel haug av artister der ute som er villige til å ta oppdrag uten å undertrykke halve befolkningen. Kristoffer Sørensen er definitivt Reforms mann i mai!

«At min generasjon pisser på likestillingsarbeidet gjennom å betale artister for å lage sanger som nærmest promoterer voldtekt får meg til å skamme meg», skrev Kristoffer Sørensen nylig i et frittalende leserinnlegg i Dagbladet.

I artikkelen – og også i intervjuer i Rogaland Avis – tar Kristoffer et kraftig oppgjør med holdninger i russemiljøet knyttet til likestilling og kjønnsroller.

– Vi må passe litt på hverandre. Det gjelder både gutter og jenter. Det er greit å si ifra til kompisen sin om han oppfører seg ufint, sa han i forbindelse med forrige ukes store russetreff i Kongeparken. Kristoffer kunne fortelle at både ved hans skole og i Stavanger by kreves det nå dokumentasjon på gjensidig samtykke ved såkalte seksuelle knuter.

Et slikt tydelig oppgjør med en usunn kultur blant russen er både modig og positivt. Kristoffer er ved å gå i spissen for en holdningsendring med på å åpne for andre ståsteder i denne debatten. Han gjør det samtidig mye lettere for gutter å ta et tydelig standpunkt mot kvinnefiendtlige holdninger. Vi trenger noen som tør å gå foran!

Kristoffer forsvarer samtidig sine egne. Han har tro på at de verste russesangene slett ikke reflekter den jevne russens holding til kvinner. I stedet tror han russen i årene framover vil finne fram til gode russelåter som ikke har en kvinnefiendtlig tekst.

– Uansett hvor mange ganger noen sier at menn har et dyrisk instinkt som sier “Se der! Hud med hull! Må ta!” så blir det aldri sant. Vi er bedre enn det, slår Kristoffer Sørensen fast.

Vi er enige, og styrkes i troen på at det er slik, når menn som ham tar ansvar.

Utmerkelsen Månedens Mann for mai går derfor til Kristoffer Sørensen. 

Vi ønsker samtidig både ham og alle andre russ en flott, vill og gøyal avslutning på skoleåret – der prinsippet selvfølgelig er at for at alle skal ha det like gøy, må alles grenser også respekteres.

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire. Månedens mann er en som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge.

Are Saastad Are Saastad

Are har ledet Reform siden 2012. Han er utdannet psykiatrisk hjelpepleier, med lang erfaring fra helsevesenet og med samfunnsspørsmål. Som sakprosaforfatter har han blant annet utgitt "Usynlige menn. Et nytt perspektiv på norsk likestilling" (Dinamo, 2022). Are sitter i det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon