fbpx

Månedens mann: Kent A Johansson

ken_a_johansson

Foto: Kent A Johansson

I mars har Reform særlig lagt merke til én mann, som gjennom sin åpenhet har våget å gi de tusenvis av voldtatte menn et ansikt. Kent A. Johannson er månedens mann.

Utmerkelsen Månedens Mann tildeles en bra mann som Reform vil feire! Månedens mann er én som gjennom mot, stolthet og engasjement har bidratt til å utvide menns og gutters handlingsrom. Han er en inspirasjonskilde for menn og kvinner, og en ressurs for likestillingsarbeidet i Norge. I mars tildeles utmerkelsen Månedens Mann Kent A. Johansson!

Hovedbegrunnelsen denne gangen er at Johansson torde å stå fram med sin historie som voldtatt mann, og derved valgte å gjøre den nylig kjente statistikken som viser at 20 000 norske menn har opplevd voldtekt, til noe mer enn et tall. Samtidig har Johansson fortalt om de store vanskelighetene det medfører å få aksept for at overgrepet han har opplevd kvalifiserer til voldsoffererstatning. Reform hedrer Kent A. Johannsson for sin åpenhet, som baner vei for at også andre norske menn kan stå fram med sine overgrepshistorier – og vi ønsker ham lykke til videre, både som aktiv samfunnsdebattant og som offer.

Følg gjerne bloggen hans på http://voldtattmann.org/

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Les også disse artiklene

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon