fbpx
Print Friendly version of featured image

Temakveld om kjærestevold blant unge – for deg som oppdrar ungdom

DebattKonferanse

Arrangeres av:

Rød knapp - Stopp vold mot kvinner-alliansen

Sted:

Skatten, Hagegata 22-24, 0653 Oslo

Dette arrangementet er gjennomført.

25. november 2019

18:30 - 20:30

Google Calendar iCal

Hvor utbredt er egentlig vold blant unge kjærester? Hva slags vold blir de unge utsatt for? Hvordan oppdager vi volden? Og hva kan du som foresatt gjøre?

Vi vet at ulike former for vold forekommer ofte blant både barn og voksne, og ny forskning på vold i unge kjæresteforhold viser at dette er noe som ungdommene våre må forholde seg til i mye større grad enn vi kanskje forutså. I dag er det for eksempel svært enkelt å kontrollere sin kjære ved hjelp av sosiale medier, smarttelefon eller andre digitale kanaler.

Denne temakvelden er for deg som oppdrar barn fra ungdomsskolealder og opp til myndighetsalder. Gjennom programmet vil vi legge opp til at du som foresatt får innsikt i hvor utbredt kjærestevold er, hva slags vold som pleier å forekomme, og ikke minst hva som kjennetegner utøvere av de ulike formene for vold.

Til slutt vil vi ha en panelsamtale, der vi sammen med fagfolk og foreldre, vil diskutere hva du som foresatt kan gjøre, dersom du har mistanke om at barnet ditt blir utsatt for eksempelvis kontroll, manipulasjon, hets, trakassering eller fysisk vold fra sin kjæreste. Vi vil også diskutere hva foresatte kan gjøre dersom en mistenker at ens eget barn utsetter andre for slike typer av vold.

Det vil her være mulig å sende inn anonyme spørsmål for diskusjon.

PROGRAM

Foredragsholdere:

Carolina Øverlien er forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Hun har ledet et forskningsprosjekt om vold i unge relasjoner, og vil snakke om utbredelsen av vold blant unge i sin presentasjon.

Danel Hammer er rådgiver ved Reform – ressurssenter for menn. Reform har spisskompetanse på voldsforebygging og vold blant unge, blant annet gjennom prosjektet “Stopp kjærestevolden”.

Helsebror, Oline Margrethe Rustad, Maruwa Ibrahim fra Skeiv Verden og forelder Ingvild Antonsen vil delta i panelsamtalen.

Vi får også besøk av forfatteren Caterina Cattaneo. Hun skal lese et utdrag fra boken sin “I morgen”. Boken handler om vold og utrygghet i en ungdomsrelasjon.

Arrangementet er åpent for alle og gratis. Vi ber likevel om at du melder deg på og svarer på noen spørsmål, slik at vi vet hvor mye mat vi trenger, og hvilke hensyn vi skal ta.

Matserveringen starter kl. 18.00.

Påmelding gjøres her

Rød knapp – Sttopp vold mot kvinner-alliansen er består av JURK, Reform – ressurssenter for menn, Krisesentersekretariatet, Norske Kvinners Sanitetsforening, Islamsk råd Norge, Den norske kirke og Virke.

Arrangementet er finansiert av midler fra Kompetansesenter for voldsforebygging

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon