Hatefulle ytringer rammer kvinner som ytrer seg. Det samme gjelder mange andre grupper som på ulikt vis representerer annerledeshet. Reform er blant dem som nå vil møte statsministeren om saken.
Reform sitter i Likestillings- og diskrimineringsombudets brukerutvalg. I utvalget sitter representanter for mange grupper som på ulikt vis utsettes for trakassering og hatefulle ytringer, ikke minst i nettdebatter, på blogger og i sosiale medier.
Hittil har lite vært gjort for å komme dette uvesenet til livs. Nylig inviterte statsminister Erna Solberg kvinner som har opplevd eller jobber med å forebygge hatytringer og trusler i den offentlige debatten til dialogmøte i statsministerboligen.
Brukerutvalget sier seg glade for initiativet, men etterlyser samtidig et bredere fokus:
“Vi er opptatt av at regjeringens arbeid mot hatefulle ytringer omfatter alle de relevante diskrimineringsgrunnlagene, ikke bare kjønn. Vi representerer 14 organisasjoner som ser konsekvensene av hatefulle ytringer hver dag. Vi ønsker et møte med statsministeren for å snakke om omfanget av hatefulle ytringer, og hva vi mener bør gjøres for å bekjempe dem og de omfattende negative konsekvensene de har for enkeltpersoner og samfunnet vårt som helhet”, heter det blant annet i brevet fra brukerutvalget.
Les hele brevet fra Likestillings- og diskrimineringsombudets brukerutvalg her