fbpx
Print Friendly version of featured image

Ny regjering: Reform ønsker en bedret likestillingspolitikk for gutter og menn

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet har fått Reforms forslag til en bedre likestillingspolitikk. Nå er vi selvsagt spente på hva de leverer.

I innspillet, som ble levert de to partienes forhandlingsdelegasjoner på Hurdal i slutten av september, ber Reform Ap/Sp-regjeringen om å bedre likestillingspolitikken på seks saksfelt.

Dette er igjen konkretisert til 9 punkter der Reform mener det må gjøres en ny innsats.

Reform ønsker tydelige formuleringer i den nye regjeringens politikk når det gjelder fedrekvoten, menns helse, gutters frafall fra skolen, en kjønnsnøytral barnelov og et mindre kjønnsdelt utdannings- og arbeidsmarked. Vi ber også om en faglig, politisk og økonomisk styrking av likestillingsfeltet som sådan.

– Vi har selvsagt forventninger til en ny regjering. Partiene som nå kommer i posisjon har alle muligheter til  en forsterket likestillingspolitikk, som også i større grad løfter mannsperspektivet enn tidligere, sier daglig leder Are Saastad.

> Les Reforms innspill til Arbeiderpartiet i forkant av regjeringsdannelsen

 

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon