fbpx
Print Friendly version of featured image

Aktivt farskap – Nettside

Vi ønsker å etablere en nettside rettet mot unge menn som er eller skal bli fedre.

Hensikten er å gi informasjon om betydningen av aktivt farskap, og ikke minst bidra til at fedre faktisk tar i bruk fedrekvoten. Nettsiden må derfor også anses som et kompensatorisk tiltak i en periode der ferdekvoten er redusert, og der unntaksordninger for uttak er under diskusjon for innføring i nær framtid.

Nettadresse: aktivtfarskap.no

Hva skal nettsiden inneholde?

  • Gratulerer med ditt nye farskap! Bli en aktiv far. Dette er bra for deg, for partneren din – og det er det aller beste for barnet ditt. (Forskning, statistikk, gode eksemplerRettigheter: Fedrekvoten gjelder fortsatt for deg – bruk den! Du kan fortsatt ta ut 14 uker, og unntaksbestemmelser skal fortsatt være unntak – ikke regelen. (Juss, gode eksempler, verktøykasse av argumenter)
  • Tenk framover: Det du investerer i farskap i dag, vil du få igjen når barna blir store, eller hvis dere måtte gå fra hverandre. Dette gjelder kanskje flere enn du tror. (Gode eksempler, juss, statistikk)
  • Lenker til diverse ressurser

Form:

Siden skal lanseres under domenet www.aktivtfarskap.no (domenet er allerede kjøpt), og vil legge vekt på å informere på en enkel og oversiktlig måte. Siden målgruppen ligger hos unge menn bør designet og teknologien være moderne og bærekraftig. Målet med siden vil være å motivere og gi en forsterkende, positiv og trygg følelse om valget av aktivt farskap.

Prosjektet støttes av midler fra Bufdir.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon