fbpx
Print Friendly version of featured image

FULLFØRT: Aktivt farskap – Nettside

Vi ønsker å etablere en nettside rettet mot unge menn som er eller skal bli fedre.

Hensikten er å gi informasjon om betydningen av aktivt farskap, og ikke minst bidra til at fedre faktisk tar i bruk fedrekvoten. Nettsiden må derfor også anses som et kompensatorisk tiltak i en periode der ferdekvoten er redusert, og der unntaksordninger for uttak er under diskusjon for innføring i nær framtid.

Nettadresse: aktivtfarskap.no

Hva skal nettsiden inneholde?

  • Gratulerer med ditt nye farskap! Bli en aktiv far. Dette er bra for deg, for partneren din – og det er det aller beste for barnet ditt. (Forskning, statistikk, gode eksemplerRettigheter: Fedrekvoten gjelder fortsatt for deg – bruk den! Du kan fortsatt ta ut 14 uker, og unntaksbestemmelser skal fortsatt være unntak – ikke regelen. (Juss, gode eksempler, verktøykasse av argumenter)
  • Tenk framover: Det du investerer i farskap i dag, vil du få igjen når barna blir store, eller hvis dere måtte gå fra hverandre. Dette gjelder kanskje flere enn du tror. (Gode eksempler, juss, statistikk)
  • Lenker til diverse ressurser

Form:

Siden skal lanseres under domenet www.aktivtfarskap.no (domenet er allerede kjøpt), og vil legge vekt på å informere på en enkel og oversiktlig måte. Siden målgruppen ligger hos unge menn bør designet og teknologien være moderne og bærekraftig. Målet med siden vil være å motivere og gi en forsterkende, positiv og trygg følelse om valget av aktivt farskap.

Prosjektet støttes av midler fra Bufdir.

Les også disse artiklene

AVLYST/UTSATT: Farsdagen 2020: Menn og barnløshet - bryr vi oss?

DebattForedragFrokostseminarStrømmet arrangement

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon