fbpx
Print Friendly version of featured image

E-læringskurs om ungdom og seksualitet

Reform har fått midler fra Helsedirektoratet til å utvikle og tilby et kompetansehevende e-læringskurs for prester og trosopplærere i Den norske kirke om ungdom og seksualitet.

Kurset vil styrke de ansattes kunnskap og bevissthet om barn og ungdoms seksuelle utvikling og bidra til at de settes i stand til å gjennomføre samtaler, undervisning og rådgivning om disse temaene.

Målsetting
Hovedmålsettingen for kurset er å bidra til at ungdom skal ha et best mulig utgangspunkt for et trygt og godt seksualliv, gjennom å involvere ansatte som har ansvaret for konfirmasjonsundervisningen i Den norske kirke som aktive samtalepartnere og støttespillere.

E-læringskurset
Kurset vil ta ca. 1 time å gjennomføre, og vil bestå av følgende seks moduler:

  1. Ungdoms seksualitet og seksuell helse
  2. Seksuell orientering og kjønnsidentitet
  3. Seksuell trakassering, grensesetting og samtykke
  4. Bruk av pornografi
  5. Prevensjon, abort og seksuelt overførbare sykdommer
  6. Strategier for å snakke med ungdom om seksualitet

Kurset vil inneholde videoer, tekst, artikler, quiz og refleksjonsoppgaver. Brukere registrerer seg til kurset på Reforms nettsider, og mottar deretter en lenke med tilgang til kurset. Kurset kan tas når som helst.

Brukerne vil alltid ha oversikt over hvor de er i læringsforløpet på deres brukerside, samt kunne se resultater og laste ned sertifikat for fullføring av kurs. Våre prosjektmedarbeidere vil være tilgjengelige på e-post og telefon for å svare på spørsmål knyttet til e-kurset.

Kontakt:
Prosjektleder Live Mehlum
Tlf: 906 59 368
Epost: live@reform.no

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon