fbpx

Konferanse: Kunsten å være minoritetsmann

Kristiansand 14.desember inviterte Reform og FN-Sambandet i Kristiansand til konferansen “Kunsten å være minoritetsmann”. Her kan du lese mer om og se bilder fra dagen.

 

Hvordan er det egentlig å være mann med etnisk minoritetsbakgrunn? Hva skjer med mannsrollen når man kommer til Norge? Hvilke møteplasser trenger man for å skape god dialog mellom generasjonene, og integrering på menns premisser?

35 deltakere møttes i gamle Arkivet for å diskutere mannsrollen i det flerkulturelle Kristiansand. Konferansen ble åpnet av varaordfører Jørgen Kristiansen, som snakket om at Kristiansand kommune, med sine 135 nasjonaliteter, har minst 135 syn på mannsrollen. Kristiansen ble etterfulgt av Reforms Nina Jon, som fortalte om mannsrollens utvikling i Norge, og om store endringer og bred spennvidde i både mannens og kvinnens handlingsrom. Deretter fortalte tre menn med etnisk minoritetsbakgrunn sine historier.

Først ut var Dragomir Gagro, som arbeider som kulturkonsulent på Samsen. Han fortalte at han i flere år har væt en støttende skulder for minoritetsmenn som slet med å finne sin rolle i Norge, og delte noen av historiene han hadde fått høre. Gagro ble etterfulgt av Didier Nduwayo, somfortalte om viktigheten av å ha jobb for å få selvrespekt og kunne være en god rollemodell for sine barn. Til slutt fortalte Shabir Ahmed om hvordan likestillingsdiskushonen ofte blir til integreringsdiskusjon, som “fritar” norske menn. Han delte også historier fra sitt arbeid med bosetning av flyktninger, og hevdet at spesielt mange menn ble utsatt for sentraumer som manifesterte seg når livene deres stabiliserer seg i Norge.

Konferansier Joseph Solomonsen fra Noropa ledet neste sesjon, hvor representanter for Røde Kors, Batteriet, KIA, Imdi, Midt-Agder friluftsråd og Likestillingssenteret delte sine erfaringer med å skape møteplasser for minoritetsmenn. I samtalen som fulgte ble det klart at det var et stort engasjement for å tenke nytt om minoritetsmenn, og flere forslag kom på bordet. Reform takker alle engasjerte kvinner og menn som deltok på konferansen!

Plenum

Panel

Reform avatar Reform – ressurssenter for menn

Reform – ressurssenter for menn er en politisk uavhengig stiftelse som arbeider for at menn skal inkluderes i likestillingsarbeidet, og at likestillingsarbeid skal inkludere menn. Reform driver hjelpetilbud for menn, dokumenterer og formidler kunnskap om menns og gutters livssituasjon, og er en synlig aktør i norsk likestillingspolitikk.

Meld deg på Reforms nyhetsbrev

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med samfunnsrelevante kommentarer, nyheter, med mer.

Close Menu Icon